RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні розробили новий міномет: опубліковано фото і відео

На виставці озброєння, яка пройшла на базі навчального центру Сил спеціальних операцій, українські розробники представили новий 60-міліметровий міномет "Камертон".

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Зброя має дальності використання майже до 4 кілометрів, радіус розльоту осколків сягає 30 метрів. Характеристики прицілювання дозволяють вести вогонь з закритих позиціях з мінімальною похибкою.

На новому минометi встановлений стандартний оптичний мінометний приціл МПМ-44 радянського виробництва і пристрій наведення за шкалою дальностей і рідинним рівнем. До нього пропонуються два типи мін, а також можливість пострілу міною на стартовому патроні на короткі дистанції.

Розробники планують протягом найближчих тижнів завершити випробування міномета і поставити модель на виробництво. Якщо це станеться, Україна стане шостою в світі країною, яка виготовляє 60-міліметрові міномети, разом з ПАР, Ізраїлем, США, Сербією та Туреччиною.

Фото defence-ua.com

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилися фотографії створеного в Україні 82-мм міномета, який носить назву "Верба".