RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мовчати і терпіти: в РФ розповіли, чим українці відрізняються від росіян

Російська журналістка Олена Риковцева висловила свою думку з приводу того, чим українці відрізняються від росіян, зокрема, в їх відношенні до влади.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Ми (росіяни – ред.) дуже нетерплячі і вимогливі в конфліктних побутових ситуаціях. Наприклад, якщо в поїзді холодно, або якщо всьому місту відключили гарячу воду... Ми в таких випадках орем, піднімаємо скандал і домагаємось свого. Українці будуть мовчати, терпіти, зціпивши зуби, всі побутові незручності. Але зате ми будемо терпіти нашу владу, яка як раз і не забезпечила нам п'ятого і десятого, а вони підуть на площу і знесуть цю владу. Чим це пояснюється, я не знаю, але ми дійсно різні. Чому українці ходять, як на роботу, на свої Майдани кожні чотири роки і зносять владу, яку не бажають терпіти, а ми не ходимо", - сказала журналістка.

При цьому на зауваження журналіста про події 1991 року вона зазначила: "Так, але там була інша ситуація! Потрібно було не зносити владу, а підтримати. Люди тоді пішли підтримати свого ж власного президента. І в 1991 році, під час ГКЧП, і навіть в 1993 році, коли Єльцин боровся з комуністами в Думі".

Як повідомляв "Апостроф", якщо український народ здолає комуністично-олігархічне, бюрократичне ярмо, яке, на відміну від РФ, ослаблене Майданом, то Україні уготована доля "королеви східної Європи". Таку думку за підсумками відвідування України висловив відомий радянський і російський піаніст і диригент Андрій Гаврилов.