RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Масова бійка на 9 травня в Дніпрі: поліція призначила службове розслідування

У Дніпрі призначено проведення службового розслідування дій правоохоронців під час проведення масових заходів до Дня Перемоги 9 травня.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на начальника Дніпровського відділу поліції Андрія Бідило.

За його словами, поліція нічого не буде приховувати, і результати службового розслідування покажуть, чи гідно вела себе поліція, чи правильно застосовувала спеціальні засоби.

Бідило також повідомив, що в Дніпрі під час масових заходів у цей день поліція вилучила чотири ножа, три одиниці травматичної зброї, одну одиницю газової зброї, шість газових балончиків, балаклави і т. п., а також у одного з учасників заходу була вилучена каністра з хімічною сумішшю "із специфічним запахом", яку відправили на експертизу.

Він додав, що все це було вилучено саме у затриманих в центрі міста юнаків, і підкреслив, що з таким арсеналом вони явно йшли не покладати квіти.

За словами Бідило, вони були затримані після відмови показати вміст рюкзаків. У райвідділі поліція встановила їх особистості і відпустила їх.

Як повідомляв "Апостроф", 9 травня в Дніпрі під час прокремлівської акції "Марш перемоги" сталася бійка між молодиками спортивної статури і ветеранами АТО, потім до бійки приєдналася поліція, яка застосувала спецзасоби.

Більш докладно про те, як пройшли акції 9 травня в Україні читайте в матеріалі "Провокації, бійки і колотнечі: як в Україні проходить День перемоги", опублікованому на "Апострофi".