RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Звернення Собчак до Порошенка: українська журналістка дала яскраву відповідь росіянці

Українська журналістка Соня Кошкіна прокоментувала відеозвернення відомої російської телеведучої Ксенії Собчак до президента України Петра Порошенка з критикою його указу про заборону в країні російських соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники".

Про це Кошкіна написала на своїй сторінці в Facebook.

"Отже, російська журналістка коментує укази Президента України. Більше того, стверджує, що він "втратив 25 мільйонів голосів".
Шо, серйозно? Російська журналістка (будь вона тричі "ліберальна")... Пишу в лапках, так як вся їх "ліберальність" — до першого "кримнаша". Так-так, саме так; не сподівайтеся, не ведіться на скляні цяцьки і позбудьтеся, нарешті, від цього чортового комплексу "меншовартості"!" — закликає Кошкіна.

"Послухайте, це — НАШ Президент! Будь він тричі неправий, клятий і взагалі весь такий-разтакий, але це нам, тільки нам — українському народові — про це судити! Нам і нікому іншому", — заявляє журналістка.

"Не "російським ліберальним журналістам" — точно. Не "російським ліберальним журналістам" оцінювати жертви Революції гідності; не їм філософствувати про добровольчi батальйони. Ці люди не ховали побратимів. Не збирали гроші на армію. Не допомагали переселенцям. Не волонтерили на Сході. Не чергували в госпіталях. Не молилися, щоб колеги вийшли з Іловайська. Не вибивали пільги для ветеранів. Не купували тепловізори. Вся наша біль, горе, відчай цих років, для них — просто абстракція. Так, можливо (для когось) — страшна. Можливо, вражаюча. Але дуже далека. Далека абстракція. Приблизно як планета Марс. Так, Марс існує. Так, він червоний. Так, про нього можна говорити. Що завгодно говорити. Але ближче він від цього не стане", — пише Кошкіна.

Вона зазначає, що "російським лібералам" не зрозуміти українців, тому що у них немає персонального рахунку трун.

"Так що не їм нас судити. Не їм нам радити. Не їм оцінювати наші реформи, наші успіхи, невдачі і т. д. Пора вже навчитися поважати самих себе. І свою країну", — підсумовує журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Аркадій Бабченко різко відповів на звернення Собчак до Порошенка.