RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Тимчук дізнався про загрозу спалаху смертельної хвороби на окупованому Донбасі

Керівництво "МОЗ ДНР" віддало вказівку керівництву підпорядкованих установ про екстрену підготовку до ліквідації наслідків можливого спалаху холери на окупованій території Донецької області.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України Дітріх Тимчук в Facebook.

За його інформацією, у лікарнях великих населених пунктів області за наказом керівництва "ДНР" у форсованому режимі проводяться "навчання з відпрацювання взаємодії служб і відомств в умовах виникнення спалаху холери".

Згідно з легендою подібних навчань в комунальному закладі "Центральна міська клінічна лікарня №1 м.Донецька", спалах холери було зафіксовано на території Ворошиловського району м. Донецька.

Крім того, за словами Тимчука, "міністр охорони здоров'я ДНР" А. Оприщенка доповів ватажку "ДНР" О.Захарченку про критичну ситуацію в сфері охорони здоров'я на окупованих територіях.

Зокрема, в аптеках і лікарнях спостерігається гостра нестача медпрепаратів для лікування серцево-судинних і поширених інфекційних захворювань, гепатиту та ін .; дефіцитом стали препарати, що застосовуються при цукровому діабеті. Крім того, більшість кваліфікованих лікарів залишили окуповану територію, що призвело до істотного зниження якості надання медичної допомоги.

Нагадаємо, за інформацією The Washington Post, підконтрольні бойовикам "ДНР" і "ЛНР" медіаресурси використовують модель пропаганди часів СРСР, вдаються до стереотипам і реанімують культ особистості Йосипа Сталіна.