RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Позиційна війна: відомий волонтер розповів про реальну ситуацію на Донбасі

І українська армія, і російсько-окупаційні війська зазнають втрат на Донбасі, але бойовики втрачають набагато більше людей.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий волонтер Роман Донік.

"У нас йде жорстка позиційна війна. Прилітає як нам, так і їм. Наші по можливості намагаються Мінські угоди не порушувати, але відповідь за необхідності дають. Втрати є з обох сторін. З того боку їх більше", - заявив волонтер.

Це пояснюється, крім зростання професіоналізму ВСУ тим, що з першої і другої лінії відійшли кадрові військові РФ, яким заборонили "світитися" після подачі Україною позову до Гаазького трибуналу, зазначив Доник.

Він також закликав не дуже вірити переможних реляцій волонтерів про значне просування вперед сил АТО.

"Якби все те, про що кажуть волонтери з приводу просування, було правдою, то думаю, ми вже стояли б десь під Москвою. У реальності там усі окопалися, і просто так взяти і просунутися на кілометр вперед - це просто нереально", - підкреслив Донік.

Крім того, за його словами, проблемою є націоналізація і закриття українських підприємств в окремих районах Донецької і Луганської областей, що провокує безробіття серед місцевого населення і штовхає їх до лав бойовиків.

"Плюс шахти затоплюються. Економіка занепадає. Люди втрачають роботу. І рано чи пізно ці люди підуть в окопи. Тому що їм адже треба якось виживати ..." - нарікає волонтер.

Детальніше про становище у зоні АТО читайте в інтерв'ю відомого волонтера Романа Доніка "Путін неспроста розгорнув війська, є варіанти великої війни з Україною", опублікованому на "Апострофі".