RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В'ятрович пояснив, як перейменування вулиць допоможе перемогти у війні проти Росії

Позбавлення від радянських назв вулиць і населених пунктів позбавляють країну-агресора Росію бази для розгортання антиукраїнських дій.

Таку думку висловив глава Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, Росія у війні проти України спирається на залишки того радянського, що є в свідомості українського суспільства. "Чим менше цього радянського залишатиметься, тим менше можливостей для розгортання антиукраїнських дій Росії на території України", - підкреслив В'ятрович.

На його думку, такі історичні персонажі, як глава УПА Роман Шухевич, на честь якого в Києві було перейменовано проспект Генерала Ватутіна, зараз дуже потрібні українському суспільству для мобілізації проти сучасної Росії.

Крім того, вважає глава УІНП, ще одним символом боротьби з російським імперіалізмом окрім Степана Бандери та Романа Шухевича може стати глава УНР Симон Петлюра.

"Це людина, яка стала символом українського національного руху в ХХ столітті. Це фігура, яка зазнала фальсифікації і приниження з боку радянської, а тепер російської пропаганди і історіографії", - зазначив В'ятрович.

Читайте також повний текст інтерв'ю з директором Українського інституту національної пам'яті "Не тільки Шухевич і Бандера: В'ятрович про нові символи і назви вулиць", опублікованому на "Апострофі".