RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кінець АТО: Тимчук пояснив, що зміниться для ЗСУ на Донбасі

Закон щодо окупованих територій Донбасу, який передбачає скасування режиму антитерористичної операції на сході України, дозволить на законних підставах використовувати українську армію для визволення території країни.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук, коментуючи законопроект "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України", раніше анонсований секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

За словами Тимчука, навіть за підтримки світової спільноти Україна не може оголосити війну Росії через величезну різницю в військовому й економічному потенціалі.

"Така нинішня "де-факто війна без війни де-юре" - і є суть путінської« гібридної агресії ". На ці реалії ми знайшли не менш "гібридну відповідь" у вигляді даного законопроекту, коли українська армія може використовуватися для звільнення окупованих росіянами територій без юридичного стану війни з РФ ", - підкреслив експерт.

Він додав, що прийняття вищезгаданого законопроекту і переформатування АТО після фактичної відмови Росії від Мінських угод дозволить вдихнути життя в Мінський процес.

"Україна, як і раніше, робить ставку на політико-дипломатичний спосіб вирішення конфлікту на Донбасі", - підсумував Тимчук.

Детальніше про плани Кремля щодо окупованого Донбасу читайте у блозі військового експерта Олега Жданова "У Путіна є новий небезпечний сценарій для України".