RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Недороблені напівросіяни": стало відомо про ставлення до українських військових-зрадників у Криму

До більшості колишніх українських військових в окупованому Криму, які порушили присягу і перейшли в війська Російської Федерації, зберігається презирливе ставлення з боку російських командирів.

Про це в інтерв'ю "Фокусу" розповів начальник прес-служби Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Никифоров, який в 2014 році служив у батальйоні морської піхоти України у Феодосії.

"Як тільки ми вийшли, всіх військовослужбовців тут же прогнали через якісь курси, розкидали на три місяці по всій Росії, обгрунтовуючи це тим, що рівень нашої підготовки дуже слабкий", - заявив Никифоров.

За його словами після цього, багато колишніх українські військових почали уходити на континентальну частину Росії і звільнятися - головним чином через негативне ставлення до них з боку російського командування.

"Вони розповідали, що приїхали з Росії командири називали їх "недоробленими військовими","напівросіянами", - розповів прес-секретар ССО про розмови з колишніми товаришами по службі.

Він додав, що добре влаштується в РФ змогли лише деякі - в основному ті, хто "засвітився" під час окупації Росією півострова.

"Непогано себе почувають ті, хто інформаційно засвітився, командири частин, які "завоювали" медальку за здачу Криму. Вони заробили свою синекуру. Але більшість кусають лікті", - підсумував Никифоров.

Детальніше про долю українських військових в окупованому Криму, які перейшли у російські збройні сили, читайте у матеріалі "Росія вимиває людей: зрадники України в Криму не врахували цікавий момент", опублікованому на "Апострофі".