RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Приречені звикнути: Тука зробив тривожну заяву про вибухи у мирних містах України

Українці зобов'язані звикнути до терактів і жертв у мирних містах, оскільки вони не припиняться до перемоги у війні з Росією.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, коментуючи вбивство одного з керівників ГУР Міноборони України Максима Шаповала у Києві.

"Це буде відбуватися, доки ми не виграємо війну з Росією. Або не програємо її. А поки війна триває - ми змушені будемо до цього звикати. Не існує в світі країни, яка була б повністю захищена від проявів тероризму", - заявив Тука.

За його словами, вбивство Шаповала було, по суті, замовним убивством конкретної людини, а не способом посіяти в Україні паніку.

"Це було демонстративне знищення. Максим був вельми знаковою фігурою в середовищі спецслужб. Як вітчизняних, так і російських. Ми зараз не можемо говорити, на жаль, про все те, що роблять наші спецслужби - і дуже успішно часом - але повірте, вони працюють . І тому боку, зрозуміло, це не подобається ", - вважає заступник міністра.

Він також підкреслив, що за бажання Шаповала можна було "прибрати" по тихому, а не за допомогою демонстративного вибуху.

"Якби не було мети влаштувати таку демонстрацію, людину могли б просто поступово труїти, і він тихо помер би від отрути за тиждень-два", - підсумував Тука.

Читайте також повний текст інтерв'ю заступника міністра з окупованих територій України "Є оптимальний варіант повернення Донбасу, і це не війна - Георгій Тука", яке опубліковано на "Апострофі".