RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Запобігти катастрофі: Забужко висловилася про загрозу розпаду Росії

Багато людей, включаючи західних політичних лідерів, помилково намагаються запобігти розпаду Російської Федерації, щоб уникнути гуманітарної катастрофи, не розуміючи, що катастрофою є саме існування Росії в її нинішньому вигляді.

Про це заявила відома українська письменниця Оксана Забужко у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Найсумніше, ціла купа людей, які штучно продовжують Російської Федерації життя, думаючи, що роблять щось хороше, тому що бояться, що її розпад стане гуманітарною катастрофою. Не розуміючи, що катастрофами загрожує якраз продовження існування цієї держави", - зазначила Забужко.

За її словами, саме такі помилкові судження вже не раз приводили до світових катастроф - Першої та Другої світових воєн. "Саме людська дурість найчастіше грає в історії вирішальну роль, оскільки її ніколи не можна спрогнозувати", - заявила письменниця.

Вона також підкреслила, що Донбас Україна зможе повернути тільки після розпаду Росії.

"Як реалістка, я кажу – це станеться, коли Росія розвалиться. Бо вона обов’язково розвалиться в осяжному майбутньому, і маємо всіляко прагнути до того, щоб це сталось якнайшвидше", - підкреслила Забужко.

Нагадаємо, раніше Оксана Забужко розповіла, як повинна діяти Україна після того, як російські війська заберуться з Донбасу.