RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Раді пояснили, навіщо Путін створює галас із затриманням "українських диверсантів" у Криму

Затримання українських "диверсантів" в окупованому Криму використовується Кремлем, як для "закручування гайок" всередині Росії і на півострові, так і для створення негативного іміджу України напередодні Міжнародного кримінального суду в Гаазі за позовами України до РФ.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат України Дмитро Тимчук в своїй колонці на "Апострофі".

"Мета, перш за все, в тому, щоб консолідувати громадськість в Криму навколо міфічної терористичної української загрози, на цьому тлі виправдати свої каральні операції проти тих же кримських татар і проукраїнських активістів на півострові", - зазначив Тимчук.

Крім того, він нагадав, що вересень і жовтень пройдуть під егідою розгляду позовів України проти Росії в Міжнародному кримінальному суді.

"Тобто зараз на цьому тлі показати, що Україна намагається в Криму проводити теракти і диверсії, в логіці Путіна, очевидно, означає надати якийсь контраргумент у контексті Гааги", - заявив депутат.

Однак, за його словами, на Заході вже прекрасно розуміють, що Росія є військовим агресором, а також методи роботи російських спецслужб.

"Міжнародне співтовариство, в найширшому сенсі цього слова, прекрасно розуміє всі нюанси нинішньої гри Путіна навколо Криму і звинувачень України в терористичній діяльності. Не думаю, що ця діяльність російських спецслужб за вказівкою кремлівського керівництва досягла своєї мети", - підсумував Тимчук.

Детальніше про те, навіщо Росія Володимира Путіна продовжує війну з вигаданими українськими "диверсантами і терористами" читайте в матеріалі "Український диверсант" у Криму: Путін готується до Гааги", який опубліковано на "Апострофі".