RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Волонтер розповів неймовірну історію про порятунок прапора полоненим АТОшником в Донецьку: опубліковано фото

Бійцеві АТО Максиму Авраменку з позивним "Богун" вдалося зберегти в полоні прапор України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів волонтер Павло Нетьосов.

"Богуна" та його побратимів взяли в полон і відразу відправили в донецьке СБУ (захоплену бойовиками будівлю СБУ, - "Апостроф"). А там на вході сепари зірвали український прапор, кинули на підлогу – і змушували кожного нашого бійця витирати об нього ноги. Хлопці відмовлялися. Їх почали вовтузити. А цей малюк скористався моментом, схопив цей прапор і сховав собі кудись під одяг. І його не знайшли. Сепари такі: "Гаразд, хрін з ним, з цим укропівським ганчір'ям – всіх у підвал!", - розповів він.

В полоні у бойовиків "Богун" пробув півроку і все це час переховував прапор. В день звільнення з полону боєць обмотав прапор навколо себе і вивіз його. Після цей прапор помістили в музеї.

Позивний "Богун"

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Під час Дня прапора у 2015 році вітрина з тепер вже експонатом музею стояла на Софійській площі і поруч з нею стояв сам Авраменко.

"І тут Порошенко йде. Підходить до "Богуна" і запитує: "А що це за прапор?" А той такий: "Ми, батальйон "Донбас", відмовляємося від усіх наших нагород, якими ви як президент України нас нагороджували – і вимагаємо звільнення нашого товариша!" Тоді ще останній їхній побратим, "Сем", залишався в полоні. Він сам – з Донецька, так сепари його вовтузили так – мамо, не горюй!", - розповів Нетьосов.

Читайте повний текст інтерв'ю Нетьосова "Апострофу": "Після Іловайська нам говорили: "Українці, Бог дав вам знак не боятися" – волонтер".