RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Російському реперу Басте заборонили в'їзд в Україну: опубліковано документ

Відомий російський репер Василь Вакуленко (Баста) став персоною нон грата в Україні. "Апостроф" звертався в Службу безпеки України з питанням, чи приймалося цим органом рішення щодо зазначеного громадянина РФ, оскільки він після анексії Криму виступав з концертами на півострові.

У відповіді СБУ йдеться, що було прийнято рішення заборонити Басті в'їзд в Україну на три роки.

"Відповідно ст.13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки держави прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну вказаному Вами у запиті громадянину РФ терміном на три роки", - йдеться у документі.

Нагадаємо, після звернення "Апострофа" через народного депутата Антона Геращенко до глави Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що СБУ неодноразово передавала Держприкордонслужбі інформацію про відвідування Криму репером "Бастой", проте, навіть після цього артист зміг виступити 17 червня з концертом в Києві. Голова СБУ також підкреслив, що "візити В.Вакуленко в Україні створюють передумови до дестабілізації суспільної ситуації в державі".

Як повідомляв "Апостроф", наступний концерт Басти в Києві був запланований на 1 грудня 2017 року.