RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Боєприпасів недостатньо: військовий експерт зробив тривожну заяву про боєздатність ЗСУ

Україна близька до того, щоб зіткнутись з нестачею всіх основних типів боєприпасів, вважає директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

Про це повідомляє "Сегодня".

"Якщо ми говоримо про інтенсивність боїв, які були в 2014-2015 роках - це одна ситуація. Якщо ми візьмемо відрізок таких бойових дій в 6 місяців і порахуємо витрата боєприпасів на півроку, то у нас для такої інтенсивності вже не вистачає і стрілецьких, і танкових, і, найголовніше, артилерійських боєприпасів", - розповів експерт.

З іншого боку, Згурець пояснив, що в разі введення на Донбас миротворців ООН і поступового закінчення конфлікту, боєприпасів в країні вистачить для його завершення.

Проблеми з кількістю боєприпасів в українській армії, розповів експерт, в першу чергу, виникли тому, що ЗСУ часто використовували боєприпаси з надлишком, наприклад, відкриваючи вогонь по снайперу з РСЗВ "Град", або по безпілотнику з зенітного комплексу "Бук".

У будь-якому випадку, Україна повинна налагодити виробництво боєприпасів.

"Наявність виробництва боєприпасів великого, середнього і малого калібру є критичною необхідністю. Боєприпаси - головний витратний матеріал бойових дій. Без цього говорити про боєздатність армії немає сенсу, навіщо тоді нові танки або РСЗВ, якщо ми не в змозі забезпечити їх ефективними боєприпасами?", - зазначив співрозмовник.

Частина українських боєприпаси були використані не в бою, а знищені на військових складах. Про всіх таких випадках раніше розповідав "Апостроф" в матеріалі Калинівка, Балаклея, Сватове: коли і як в Україні вибухали склади з боєприпасами.