RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Відчай і розчарування: журналіст розповів про реальні настрої на окупованому Донбасі

Населення на окупованих територіях Донбасу відчуває розпач і розчарування, ненавидячи терористичні "ДНР-ЛНР", але і не відчуває любові до України.

Про це розповів донецький журналіст і блогер Денис Казанський в інтерв'ю "Апострофу".

"Ситуацію там в цілому можна охарактеризувати як відчай і розчарування, тому що люди, звичайно, чекали не того, що сталося. Вони ображені. Ображені і злі, в принципі, на всі сторони конфлікту. Вони, звичайно, не полюбили Україну. Наївно вважати , що вони прямо там всі стали українськими патріотами", - зазначив він.

Казанський розповів про те, що в 2014 році сепаратисти не хотіли існування самопроголошених республік на території Донбасу.

"Вони, природно, ненавидять ДНР/ЛНР, тому що вони взагалі не за це голосували спочатку, не за це виходили на вулиці. Коли вони ходили на "референдум", їм пояснювали, що це "референдум" за приєднання до Росії, хтось то говорив взагалі, що це "референдум" за федералізацію. Але вони не очікували, що їх просто перетворять на якусь резервацію", - пояснив блогер.

Проте, хоча жителі окупованих територій і злі на Росію і бойовиків, вони не відчувають любові до України, вважає Казанський.

"Я думаю, це не означає, що вони хочуть в Україну. Багато хто просто хоче якоїсь стабільності, щоб все закінчилося. Обивателі хочуть просто, щоб хтось прийшов - Росія, Україна, вже хоч якась цивілізація. Але в цілому всі проукраїнські люди - не всі, але більшість - виїхали в Україну, не залишилися", - зазначив він.

Детальніше про настрої жителів ОРДЛО, лідерів бойовиків і деокупацію Донбасу читайте в інтерв'ю Дениса Казанського "Апострофу" На Донбасі ненавидять ДНР-ЛНР, а щодо любові до України потрібно бути реалістами.