RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Відбуваються трагічні речі: журналіст вказав на жахливу ситуацію з медициною в Україні

Журналіст Віталій Портников вказав на плачевну ситуацію з медициною в Україні, особливо в регіонах.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Коли ви приходите до лікаря в державну поліклініку і розумієте, що ви повинні сплатити там, там і там, це призводить до вражаючих речей. У Києві в принципі ви отримуєте свою модель платної медицини, більш або менш якісною, а в провінції ви не отримуєте нічого, тому що люди працюють там, де є гроші. І в результаті там, де у людей немає можливості платити за послуги, а разом з тим як би є безкоштовна медицина, відбуваються кричущі трагічні речі. Ви навіть собі не уявляєте, що відбувається з людьми, які потрапляють у такі лікарні або поліклініки [в провінції]. А я вам скажу, що відбувається. Їх не виліковують, їх інфікують жахливими хворобами, тому що немає звичайних одноразових шприців, якихось зондів або чогось ще. І людям просто вкорочують життя на десятиліття", - каже журналіст.

Також він висловився з приводу того, чи здатна медична реформа виправити поточний стан речей.

"Вона повинна вирішити ситуацію з корупцією. Як ми з вами захищаємося від цієї ситуації, щоб вижити? За допомогою корупції. Ми платимо, і лікарі беруть гроші від нас, оскільки повинні створювати базу. Вони ж не просто гроші беруть, вони створюють базу: медикаменти, технології. Це якщо ви говорите про державну медицину. Чи ви ходите в платну поліклініку, де ці люди підробляють, тому що вони не можуть прожити за свої гроші. Але ми говоримо з вами про великих містах. А я вам кажу про маленьких містах. Не можна дивитися з перспективи Києва на все це. Звичайно, це все дозволить подолати корупцію, тому що розподілить гроші рівномірно і дасть можливість хоча б місцевим органам влади створювати нормальну медичну базу і платити нормальні гроші лікарям. Це виключить можливість помилки і, я б сказав, медичного вбивства", - сказав Портніков.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В нас неймовірне вікно можливостей, але Україна все ще може стати колонією Росії - Віталій Портников".