RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Армії вони не потрібні: іноземний інструктор різко пройшовся по українським генералам

Військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець ізраїльської армії Цві Аріелі вважає, що ЗСУ не потрібні старі офіцери, оскільки вони не мають потрібного досвіду і тільки гальмують процес реформ.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Армія не була цікава (керівництву країни до 2014 року - ред.). Хіба тільки в тому сенсі, що там можна було позбуватися від майна і отримувати за це гроші. Ну, ще для парадів і заробітку на миротворчих місіях. Тому ніякі навчання реальні ніхто не проводив. А якщо і проводили, то ми пам'ятаємо, чим вони закінчувалися (то в багатоповерховий будинок потраплять, то літак цивільний зіб'ють). Тобто за 25 років незалежності армія не тільки не залишилася на матеріально-технічному і професійному рівні зразка 1991 року, а й втратила більшу частину своїх сил і засобів, а управлінці пройшли негативний відбір", - заявив Аріелі.

Таким чином, вважає волонтер, українські генерали не мають потрібного в зоні АТО досвіду.

"Тому тут нема про що говорити: вони не потрібні армії - всі ці люди з великими животами, величезними відгодованими обличчями і радянськими зірками. Просто не потрібні. Тільки зовсім наївна людина може вірити в те, що вони проведуть будь-які реформи або призведуть країну до перемоги", - зазначив він.

Читайте докладніше про ситуацію в українській армії в інтерв'ю Цві Аріелі "Апострофу" "Є одна умова, за якої українська армія перейде на стандарти НАТО".