RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Кричіть, що ні доливають": блогер розповів про нову схему заробітку на обмані автозаправок в Україні

В Україні з'явилася нова схема заробітку на обмані автозаправок.

Про одну з таких схем обману на своїй сторінці у Facebook написав блогер Геннадій Колосов.

За словами Колосова, ті, хто намагається заробити, піднімають скандал з нібито недоливом палива під час заправки машини.

"Приїхав і просиш заправити повний бак. Автомат наливає 60 літрів, ви робите фото з цією цифрою. І тут починається найцікавіше і найважливіше - підняти хвилю обурення. Як 60 літрів? У мене бак на 50, максимум сюди завжди поміщається тільки 52! Це що означає? що заправка взяла грошей за 60 літрів, а я отримав тільки 52", - розповідає про схему Колосов.

Блогер наводить приклад з аналогічними посадами в соцмережах.

"На заправці хочуть довести своє і перевірити кількість налитого бензину або роботу колонки. Але тут важливо не погоджуватися. Адже все досвідчені автомобілісти знають, що за технічними характеристиками в баку є резервне місце", - пояснив блогер.

Він зазначив, що в залежності від марки авто там поміщається до півтора десятка додаткових літрів.

"Чи робите запис у соцмережі і для підігріву ситуації замовляєте платних коментаторів. Ось, наприклад, як в цьому випадку. І посипалося обурення на заправку. Не доливають! Боти зможуть насипати кілька десятків комментів за дві години", - розповів Колосов.

Блогер певен, що така схема з неповним-повним баком часто прокручується, якщо заправку "замовили" конкуренти або є бажання заробити.

"Заробляти таким способом можна тільки на дрібних заправках. Вони не будуть розбиратися, хто правий і хто винен. Просто повернуть гроші клієнту, щоб втихомирити його. Але з великими мережами заправок це не проходить. Там просто так вам гроші не повернуть - будуть розбиратися з вашим баком і таки доведуть, що туди поміститися далеко не 50 літрів бензину", - резюмував блогер.