RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Герой України привітав бійців АТО з наступаючим Новим роком: опубліковано відео

Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук привітав бійців антитерористичної операції з наступаючим Новим роком.

Відповідне відео опубліковано в Facebook Телепроект "Будемо жити".

Генерал побажав бійцям з честю і гідністю впоратися з поставленими завданнями і повернуться додому живими і здоровими. Також він висловив надію, що українські військові в наступаючому році досягнуть позитивних результатів у задачах, які вони і їх керівництво ставлять перед собою.

"З надзвичайно великою повагою, шаною, любов'ю звертаюсь до всіх бойових побратимів, кому найважче зараз. І холодно, і часом голодно, і без сім'ї. Я не тільки просто хочу вас привітати. Хочу побажати, щоб ви і завдання поставлене виконали з честю, гідністю. І щоб ви обов'язково повернулися живі здорові додому, до сімей. Пам'ятайте, що ви найдорожче і найцінніше, що є в нашій державі, в Україні", - сказав Гордійчук.

Нагадаємо, Гордійчук брав участь у безлічі операцій під час АТО. Зокрема, очолював загін спецпризначення, який виконував завдання по глибинній розвідці в тилу противника і командував операцією по захопленню стратегічної висоти "Саур-могила". Після захоплення висоти довгий час утримував її в бою проти переважаючих сил противника. Пізніше зумів вийти з оточення разом із залишками сил, отримавши при цьому важке поранення.

24 серпня 2016 року президент України Петро Поршенко присвоїв Гордійчуку звання генерал-майора.

Також читайте на "Апострофі": Війна на Донбасі: три сценарії на 2018 рік.