RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Взяти до рук зброю: журналіст з Росії розповів, хто і як міг зупинити окупацію Криму

Відомий російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль впевнений, що збройний опір кримських татар міг порушити плани Росії по окупації Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю "Цензор.Нет".

"Я не готовий вішати всіх собак на один Меджліс. Я не готовий сказати, що Меджліс, Джемілєв, оточення профукали всю ситуацію. Ні. Відповідальність падає на більш широке коло осіб. Але на мій приватний погляд, якби навесні 2014-го року кримськотатарське населення Криму демонструвало не просто ненасильницьке невдоволення, а зробило б опір, можливо... ", - сказав Джемаль.

Він зазначив, що якби жителі Криму взяли в руки зброю, це завадило б Росії піднести ситуацію, ніби все до єдиного мешканці півострова радісно зустріли окупантів.

У приклад журналіст наводить ситуацію на Донбасі, де росіяни зіткнулися з опором.

"Крім армії існував такий феномен як добробати. Це потім якось намагалися інтегрувати, інкорпорувати в офіційні структури, але, вибачте, місцеве населення теж впливало. Може бути, меншість була на київській стороні. Але тим не менше, було. Адже і не впала Луганська і Донецька область цілком, як цільне яблучко в долоньки російським генералам. Вони відрубали тільки шматки. А згадаймо Харків, Одесу! Тобто там, де надали навіть невеликий опір, у росіян нічого не вийшло або майже нічого не вийшло. Адже коли затівали цей проект Новоросія, вони ж не мали на увазі таку нескінченну боротьбу на Донбасі з неясними перспективами ", - зазначив Джемаль, додавши, що росіяни очікували 100% успіху на Донбасі.

Раніше генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук пояснив, чому Україна не втримала Крим.