RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Багато хто плюють і звільняються: в Україні вказали на серйозну проблему в ЗСУ

Деякі українські військовослужбовці, які отримали досвід під час бойових дій на Донбасі, звільняються зі збройних сил через неадекватну поведінку вищого керівництва.

Про це "Апострофу" заявив волонтер і активіст Роман Сініцин.

"Армія одягнена, нагодована і в принципі озброєна. Є ще проблеми з транспортом, але косо-криво вони вирішуються. Є проблеми з високотехнологічними речами, наприклад, з безпілотниками, тепловізорами, але Міноборони вже рік, як початок їх закуповувати. Нагальною гострої необхідності в чомусь ні. Українська армія потребує реформи в системі управління та логістики, рух у бік західних стандартів. А у нас до цих пір всі регламенти, процедури залишилися ще з радянських часів", - каже волонтер.

"Останнім часом спостерігається відтік нормальних, мотивованих кадрів з армії в зв'язку з тим, що активні бойові дії не ведуться, і на позиції починають з перевірками приїжджати незрозумілі полковники і майори з Києва. Вони починають розповідати бойовим офіцерам про те, що у них рукомийники не на тому місці, де цього вимагає регламент. А приїжджають вони на фронт для того, щоб отримати собі посвідчення учасника бойових дій. У мене дуже велика кількість знайомих серед військових, прийшли в 2014 році, отримали серйозний досвід у веденні бойових дій, але вони плюють на все це і звільняються", - підкреслив Сініцин.

Також він не погодився зі словами міністра оборони Степана Полторока, який сказав волонтерам "спасибі", але зазначив, що далі міністерство впорається самостійно.

"Я говорив, що нагальних проблем немає, але якісь тактичні завдання волонтери досі тягнуть на своїх плечах. Це частково аэроразведка, евакуація поранених, частково ремонт оптики і тепловізорів, яких привезли на фронт десятки і сотні штук. Ремонт сотень автомобілів різної якості, які були привезені з Європи. Все це роблять волонтери. Тому я не можу повністю погодитися з Полторак, мовляв, "бери шинель - іди додому". Волонтерська організація "Народний фронт", яку ми створювали, майже щодня отримує дзвінки з фронту. Останнім часом "Народний тил" зосереджений на допомоги підрозділам медиків", - констатує активіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Україні все може загорітися від однієї ситуації, і це лякає - волонтер Роман Сініцин