RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Джерело розповіло, як влада просуває в міністри скандального АТОшника

В Україні планують створити Міністерство у справах ветеранів, яке може очолити нинішній голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Валентин Манько.

Про це "Апострофу" повідомило джерело у Верховній Раді.

Нагадаємо, колишнього добровольця "Правого сектора" Валентина Манька раніше звинувачували в розбої, і він навіть встиг побувати в міжнародному розшуку.

Однак спершу джерело в парламенті категорично заперечував можливість призначення Манька на посаду глави Міністерства у справах ветеранів:

"Ніхто зараз не знає, хто може очолити міністерство. Але Валентин Манько точно не очолить, при цьому парламенті він ніколи не стане міністром. Проти нього категорично виступають "Народний фронт" і особисто [нардеп від НФ Юрій] Береза. Він про Манько говорить виключно нецензурними словами".

Буквально через пару днів ситуація змінилася, і співрозмовник оцінив шанси Манька як непогані, оскільки раніше при його призначенні на посаду глави голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО проти виступили в МВС. У Мінсоцполітики, якому підпорядковується служба, МВС направило лист з негативними відгуками про Валентина Манька, але вже 7 березня міністерство внутрішніх справ його відкликав.

"У НФ погодилися на Манька [в якості майбутнього глави Міністерства у справах ветеранів]", - сказав джерело.

Він вважає, що такі зміни відбулися після зближення "Народного фронту" (НФ) з Адміністрацією президента: "Це сталося "на тлі" Коболєва (глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, - "Апостроф")".

Зазначимо, що Коболєв вважається людиною НФ, а саме лідера партії Арсенія Яценюка.

"В понеділок 12 березня, - "Апостроф") на засіданні фракції будемо розглядати це питання [про підтримку кандидатури Манька на посаду міністра]", - зазначив нардеп Юрій Береза.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Шантаж на темі війни: навіщо соратник Порошенка створює в Україні нове міністерство