RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Буде чергове джерело розпилу: в Україні розповіли про серйозні проблеми зі створенням нового міністерства

Створити в Україні міністерство у справах ветеранів необхідно, але в підсумку це може перетворитися просто в "розпил" державних коштів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив волонтер Роман Сініцин.

"В ідеальній ситуації таке міністерство потрібне. У нас проблемами ветеранів займаються більше 10 різних відомств, через це в багатьох питаннях є бюрократичні зволікання. Тому консолідувати всі ці функції в одному відомстві – гарна ідея. Це ж саме було зроблено в Хорватії. Там також була велика кількість учасників бойових дій, і хорвати вирішили замкнути всі проблеми на одному відомстві. Просто в наших реаліях це давно перетворилось на інструмент політичної боротьби: люди, яких пророкують на посади міністра, заступників міністра, викликають багато запитань. Так само, як і люди, які курують створення такого міністерства, наприклад, "любий друг" Олександр Третьяков (заступник голови фракції БПП у парламенті, - "Апостроф"). Я вважаю, що таке міністерство перетвориться на чергове джерело розпилу державних коштів", - вважає волонтер.

Також він зазначив, що Валентин Манько, який був призначений головою Державної служби у справах ветеранів, не влаштовує учасників АТО своїм кримінальним минулим.

"Є маса епізодів по мародерству, вимаганню, викраденню людей в 2014 році. Це ж ні для кого не секрет, але Манько – це протеже певних людей з Банкової, тому вони його тягнуть ледве не за вуха. Я, чесно кажучи, навіть не знаю, як він пройшов спецперевірку. За нормальних умов такі як Манько нізащо її б не пройшли, навіть перший етап", - підкреслив Сініцин.

Крім цього він звернув увагу, що після повернення з фронту ветеранами АТО ніхто толком не займається, і тому деякі з них ведуть напівкримінальний спосіб життя.

"Наприклад, під'їхати десь постояти чи посидіти в офісі при вирішенні якихось корпоративних конфліктів. Насправді з цим є величезна проблема: люди повертаються з війни і ними ніхто не займається, роботи в регіонах не дуже багато, а їм пропонують піти в якусь охоронну фірму. Дуже часто буває так, що при вирішенні корпоративних конфліктів чи на фермерських рейдерських захопленнях по різні сторони опиняються ветерани з одного підрозділу, які один одного знають. Нічого особистого, просто гроші. Проте я навіть колись читав статистику по США, там теж існує така проблема, можливо, в меншій мірі. Ветерани йдуть в кримінал або починають вести асоціальний спосіб життя", - констатує волонтер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Україні все може загорітися від однієї ситуації, і це лякає - волонтер Роман Сініцин