RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бог любить їх такими: Папа Римський виступив з гучною заявою про геїв

Папа Римський Франциск заявив, що геїв створив Бог, і любить їх такими, якими вони є.

Про це інформує CNN.

Відзначається, що таку заяву Папа Римський зробив під час розмови з представником нетрадиційної орієнтації Хуаном Карлосом Крузом, який став жертвою сексуальних домагань з боку чилійського священика і три дні провів у Ватикані, протягом яких обговорював з Папою Римським сексуальну орієнтацію і насильство.

"Ти знаєш, Хуане Карлосе, це не має значення. Бог створив тебе таким. Бог любить тебе таким. Папа Римський любить тебе таким, який ти є, і ти повинен любити себе і не звертати уваги на те, що говорять люди", - процитував Круз слова Папи Римського.

Варто зауважити, що такі слова є істотним відходом від вчення Римсько-католицької церкви, в баченні якої гомосексуалізм суперечить Божим законам. У Ватикані відмовилися коментувати приватні розмови Папи Римського.

У 2014 році Папа Римський Франциск пробував домогтися прийняття документа, який би зробив ставлення Римсько-католицької церкви до геїв набагато лояльнішим, однак, не зміг отримати необхідну підтримку єпископів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Папа Римський стверджував, що християни і Римо-католицька церква повинні попросити вибачення у гомосексуалістів за минуле відношення до секс-меншин.