RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Для бажаючих отримати громадянство України введуть спеціальний іспит: що потрібно буде робити

В четвер, 31 травня, президент України Петро Порошенко підписав указ, в якому міститься пункт про введення сертифікаційного іспиту з української мови для осіб, які подають клопотання про прийняття до громадянства України.

Текст указу №156 "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України" був оприлюднений на сайті президента в п'ятницю, 1 червня.

У ньому йдеться про розробку державної програми на 2018-2028 роки щодо функціонування української мови як державної в усіх сферах життя. Згідно з указом, ця програма, серед іншого, повинна передбачати введення сертифікаційного іспиту з української мови для осіб, які подають клопотання про прийняття до громадянства України.

Крім того, Кабінет міністрів України протягом місяця повинен створити на постійній основі експертну групу для комплексного аналізу сучасної мовно-культурної ситуації в Україні, розробки критеріїв оцінки ефективності державної мовної політики.

Програма також повинна передбачати такі заходи, як "поліпшення якості викладання державної мови в навчальних закладах, сприяння вивченню української мови іноземцями, розробці дистанційних та онлайн-курсів з вивчення української мови".

Нагадаємо, докладніше про мовну політику в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Скасування скандального закону про мови: як не дати Кремлю влаштувати "російську весну" в Україні.