RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ненавидять всіх, але особливо Путіна: з'явилася показова розповідь про поїздку жителів Донецька в Росію

За словами біженців з Донбасу, які побували в РФ, українцям там платять в 1,5-2 рази менше ніж росіянам і відносяться як до людей другого сорту.

Про це з посиланням на одного з біженців пише блогер під ніком "Фашик Донецький" на "Антикорі".

Почалося життя в Росії в 2014 році у подружжя біженців з того, що їх привезли в якесь селище в Омську область, в 160 км від самого Омська. Виділили житло - дерев'яний барак в три поверхи, який потрібно топити або вугіллям, або дровами, а вода і туалет - на вулиці.

Дружина біженця влаштувалася в відділ освіти та культури на зарплату в 12 тисяч рублів і 1500 добавки (на той час - 6000-7000 грн). Чоловік влаштувався на лісозаготівлю, незважаючи на свою інженерну освіту.

"У 160 км від Омська інженери на**й не потрібні, тут не в кожній хаті інтернет є. Робота - це звичайно добре, але біженцю вже дуже запам'ятався середньовічний п***ець під Омськом: асфальту немає, мороз мінус 35, черги за хлібом і за жратвою з ранку, ціни шо в Москві на все, яблука і полуниця-малина - делікатеси шоп***ець, пральних машинок майже ні у кого немає, все руками перуть. З розваг - самогон і горілка. Все. Колишній біженець каже, шо таке відчуття було, що його на машині часу закинуло в 40-і роки, бо з тих пір х*й шо змінилося в селищі ", - пише "Фашик Донецький ".

Після цього біженці вирушили в Уфу, де їм вдалося влаштуватися на більш прибуткові посади. Однак там були свої проблеми. Чоловік отримував 35-40 тисяч рублів (близько 20 тисяч грн), хоча місцеві за ту ж роботу отримували 60-70 тисяч. Дружина-біженка влаштувалася бухгалтером з зарплатою в 28 тисяч (14 тисяч грн). При цьому, значну частину грошей довелося віддавати за оренду квартири, так що в результаті у сім'ї залишалося 1000-1500 рублів в день, що при російських цінах - не надто багато.

"Дуже запам'яталося біженцям те, що всюди в РФ їх вважали за недоросіян, хохлів, але ніяк за рівних кацапам. Кацапи були раді біженцям тільки тоді, коли їм бабло покажеш, а до того - чуєш ти, хохол тупий, х**і ти приїхав сюди - хохол, ї***о завали, а то звільню - хохол, рот закрий - хохол, вали додому", - пише "Фашик".

Крім того, після приїзду в РФ адміністрація селища виділила родині 75 тисяч рублів. Однак потім гроші довелося повернути, але не 75, а 120, інакше паспорта міграційна служба б не віддала.

"Зараз живе сім'я в будинку з дірявим дахом у Донецьку, в РФ не хоче ні за які гроші. Паспортів РФ немає, дома толком немає. Але хоч за житло платити не треба. Ненавидять всіх: хунту, Захарченко, американців. Але Путена і кацапів особливо за а**єну братню допомогу", - резюмує розповідь блогер.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в інтернеті оприлюднили фотографії, яким би міг бути на сьогоднішній день Донецьк, якби його не окуповували бойовики незаконних збройних формувань і не було б війни.