RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Від 20 років до довічного: в Україні хочуть посилити покарання для педофілів

У Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що пропонує посилити покарання для педофілів.

У ньому пропонується радикально збільшити термін тюремного ув'язнення за згвалтування дітей: до 20 років, без верхнього мінімуму покарання (на даний момент дають від 7 до 15 років в залежності від тяжкості наслідків для потерпілого).

Право умовно-дострокового звільнення у педофілів пропадає. Крім того, якщо засуджений вчинив повторно аналогічне правопорушення, йому може загрожувати довічне ув'язнення. Також довічний термін пропонується давати за повторне "насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом" (ст. 153 КК України). Зараз за це дають від 3 до 15 років.

Однак, законопроект також пропонує альтернативу: у зловмисника, який отримав 20 років за згвалтування неповнолітньої, буде шанс покинути в'язницю достроково після 10 років відбування покарання. Для цього йому необхідно погодитися на "добровільну міру медичного характеру", так звану хімічну кастрацію - процедуру, при якій в кров людини вводяться спеціальні препарати, що зменшують сексуальний потяг і активність. Для цього судом призначається експертиза, за результатами якої і приймається рішення про заміну частини покарання хімічною кастрацією. Такий спосіб заміни покарання застосовують в США, Великобританії, Росії, Казахстані, Німеччині та інших країнах світу.

Детальніше про новий законопроект читайте в матеріалі "Апострофа": Кастрація і довічне: депутати хочуть нанести педофілам потрійний удар.