RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Журналісти дізналися, скільки заробляли європейські найманці на Донбасі: опубліковано відео

За даними італійських правоохоронців, які заарештували вербувальників людей для поповнення рядів бойовиків на Донбасі, іноземні найманці там отримують всього кілька сотень євро щомісяця.

Про це повідомляють Донбасс.Реалії.

Розшуком потенційних найманців в Італії та відправленням їх на Донбас, за версією слідства, займалися під прикриттям гуманітарних операцій. Зокрема, серед підозрюваних осіб – Ораціо Ньєрре – італійський активіст, симпатик Росії та засновник організації "Координація солідарності з Донбасом". Створили її у 2014 році, того ж року Ньєрре разом із своїм соратником Лукою Пінтауді приїжджав в Донецьк, де зустрічався з тодішніми лідерами угруповання "ДНР" Павлом Губарєвим та Денисом Пушиліним.

Нині Ньєре і Пінтауді перебувають під слідством, але не затримані. На відміну від трьох інших підозрюваних. Під арештом перебувають – італієць Антоніо Катальдо, албанець Олсі Крутані і молдованин Володимир Вербицький.

Правоохоронці дізналися, що за участь у бойових діях іноземні найманці щомісяця отримували 300-400 євро (для порівняння, середня зарплата в Італії в 2018 році склала 1578 євро на місяць).

"Відомо, що в Україні на війні, будучи у складі проросійського війська, платять небагато, адже найманцям можна заробити значно більше в інших збройних конфліктах. Тож, основним стимулом для цих громадян є ідеологічне переконання", – розповів журналіст та керівник видання "OttoPagine" у місті Авелліно Лучано Трапанезе.

Нагадаємо, на початку серпня правоохоронні органи Італії заявили про арешт шести неонацистів, які збиралися відправитися на Донбас, щоб поповнити ряди бойовиків ДНР і ЛНР.