RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Стало відомо про рішення Кремля по ДНР-ЛНР і наступнику підірваного Захарченка

У зв'язку з ліквідацією лідера бойовиків так званої ДНР Олександра Захарченка в п'ятницю, 31 серпня, в Кремлі знову заговорили про проведення так званих "виборів" на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє РБК.

Нібито, в п'ятницю, 7 вересня, так звана "Народна рада ДНР" офіційно проголосує з питання про проведення виборів нового "голови".

Як повідомляє видання, в Кремлі вирішили, що "вибори" провести необхідно в "ДНР" і одночасно в "ЛНР". Орієнтовно "вибори" можуть відбутися восени, але конкретні дати зараз не називаються.

При цьому джерела видання в один голос запевняють, що кандидатами можуть стати "ті, хто вже сформував певний авторитет і політичний капітал в республіках і зарекомендував себе в тому числі в вибудовуванні відносин з Москвою; навряд чи виникнуть якісь нові і несподівані фігури". При цьому, Москва поки не визначилася з кандидатурою нового лідера так званої ДНР.

Серед постатей, згадуваних в якості претендентів на пост глави так званої ДНР, називають нинішнього "в.о. глави ДНР" Дмитра Трапезникова, колишнього офіцера "Альфи", командира бригади "Схід" і "главу Радбезу ДНР" Олександра Ходаковського, пораненого під час вибуху в кафе "Сепар" "віце-прем'єра ДНР" Олександра Тимофєєва (найвпливовішого заступника Захарченка, відомого під позивним "Ташкент") , екс-спікера "парламенту ДНР" Андрія Пургіна і нинішнього "спікера" Дениса Пушиліна.

А в ЛНР основним кандидатом вважається "в.о. глави" регіону Леонід Пасічник.

Детальніше про наслідки ліквідації ватажка ДНР читайте в матеріалі "Апострофа": Для війни або для миру: головні версії вбивства Захарченка.