RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Оппоблок" і Клімкін посварилися через Крим: міністр послав політиків в Google

Міністр закордонних справ Павло Клімкін посварився з депутатами з партії "Опозиційний блок" через хімічну катастрофу в Криму (Армянськ).

Свою реакцію міністр опублікував в Facebook.

"Я повинен подякувати партію "Опозиційний блок" за швидку реакцію на мою заяву про неможливість поставки з України води в окупований Росією Крим. Ви, панове, ще раз чітко засвітилися як сила, яка інтереси України сприймає на московський лад", - написав він.

При цьому, в свою чергу, "Опоблок" звинувачує міністра в порушенні міжнародного права і геноциді. На думку Клімкіна, опозиціонери бездумно розкидаються поняттям "геноцид".

"Що стосується міжнародного права, то радив би заглянути хоча б в "Google" (ключові слова: Гаазька конвенція), а в разі необхідності готовий надати вичерпні юридичні консультації", - додав він.

Він зазначив, що не Україна відрізала Крим від води, а - Росія, відрізавши Крим від України. За словами Клімкіна, міжнародне право, на яке посилаються "опоблоковці", зазначає, що окупант (Росія) несе відповідальність за ситуацію на окупованих територіях.

"Раджу прочитати звіт ООН "Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)". Сподіваюся, що для "Опоблока" ООН досить важливий і достовірне джерело ", - додав міністр.

Клімкін написав, що екологічна катастрофа в Армянську теж злочин окупантів. За його словами, Росія використовує ситуацію в Армянську, щоб посилити тиск на Україну в питанні поставок води. Також він припустив, що Опоблок впливає на Москву, або Москва на опозиційну партію і закликав опоблоковцев говорити Москві припинити окупацію Криму і Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Клімкін заявив, що Україна зробила важливий крок для розриву дружби з Росією.