RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Волині розгорівся скандал навколо школяра з багатодітної сім'ї: подробиці і відео

На Волині розгорівся конфлікт через те, що школяра з багатодітної сім'ї посадили за єдину невідремонтовану парту в класі.

Про це повідомляє ТСН.

За словами мами учня Стаса, вчителька спеціально пересадила його за таку парту, бо їхня сім'я не здала гроші на нову. Однак педагог стверджує, що хлопця пересадили через погану поведінку.

"Він прийшов пригнічений такий. Розплакався. Мам, каже, ми ж не могли здати, бо тобі треба на операцію. Кажу, правда, синку", - розповіла мати Олена Стащук.

Зазначається, що парта від інших практично не відрізняється, але якщо придивитися, то видно, що вона недоремонтована. Стаса пересадили туди на початку навчального року. За словами хлопчика, такий вчинок класний керівник Марія Плацидим пояснила тим, що не може за таку парту посадити інших дітей, адже вони здавали гроші.

Разомі із тим у директорки навчального закладу дана ситуація викликала подив. Вона зазначила, що в класі всього вісім парт, а недоремонтована - взагалі зайва.

Мама учня впевнена, що пересадили сина саме через гроші, які не здали в фонд класу. За словами Олени, 300 гривень для їх сім'ї велика сума, адже крім Стаса у них є ще четверо дітей. Старший син вже третій рік воює на Донбасі.

"Коли були гроші, то я здавала. А зараз, вибачте, у мене теж є свої потреби, я півтора місяці, як після лікарні", - пояснила мама учня.

Внаслідок конфлікту в школі, щоб розібратися в ситуації, приїхали місцеві чиновники. Заступник керівника Рожищенського райвідділу освіти Василь Масюк запевнив, що буде проведено службове розслідування і будуть прийняті певні рішення.

Відзначається, що скандальну парту з класу винесли і Стас тепер сидить за відремонтованою. А з школярами працює психолог.

Як повідомляв "Апостроф", в деяких містах України в школах вимагають платити за групи продовженого дня. Пізніше чиновники назвали причини скандального нововведення.