RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світлична показала, як в Харківській області роблять дороги: опубліковані фото

Регіональна дорога Р-07, що з'єднує Харківську та Луганську області готова до експлуатації.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила глава Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

"Дорога Чугуїв - Куп'янськ. Відновлена повністю! Відтепер усі 118 км від Харкова до Куп'янська мають якісне дорожнє покриття. Продовжуємо роботи далі, від Куп'янська до Луганської області", - повідомила Світлична.

Автодорога Р-07 - автомобільна дорога на території України регіонального значення: Чугуїв -Старобельск - Мелове. Набула особливої важливості з моменту початку військових дій на Сході України, як основна транспортна артерія, що зв'язує з Луганською областю. По ній переміщалася військова техніка, гуманітарні вантажі і йшла евакуація тимчасово переміщених осіб і поранених з територій, тимчасово непідконтрольних Україні. У зв'язку з великим навантаженням, дорога прийшла в повну непридатність, і в 2017 році було розпочато масштабний капітальний ремонт траси.

На сьогоднішній день повністю завершені роботи на ділянці автодороги до міста Куп'янськ. Бригада перейшла на найбільш зруйновану ділянку поблизу населеного пункту Кислівка на кордоні з Луганською областю. Ці роботи будуть закінчені до кінця сезону. Крім цього, на дорозі повним ходом проводиться відновлення шляхопроводу в районі села Кислівка. На сьогодні половина моста повністю відремонтована - з накладенням нової залізобетонної плити. Прокладено шар гідроізоляції, шар нового асфальтобетону. Зараз проводяться роботи на опорах і по проїзду по лівій частині моста.

Нагадаємо, що це не перша дорога національного значення, капітально відремонтована на Харківщині. У серпні 2017 року було відкрито після ремонту траса М-03 в напрямку Слов'янська, в січні 2018 року було відкриті шляхопроводи: в складі траси М-03 в місті Песочин і в складі траси Р-46 в селі Губарівка. Всього в Харківській області у 2017 році було відремонтовано понад 200 кілометрів доріг.