RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​У Києві помер відомий політик і журналіст

У середу, 19 вересня, в Києві після тривалої хвороби на 65-му році життя помер відомий український політик, державний діяч, журналіст і письменник Віталій Шевченко.

Про це повідомляє видання "Новинарня".

Донька діяча Богдана Шевченко написала у Facebook, що його поховають у п’ятницю, 21 вересня на Байковому кладовищі. Прощання відбудеться об 11:00-12:00 у Спілці письменників України (вул. Банкова, 2).

Нагадаємо, Віталій Шевченко був одним із засновників Народного руху, народним депутатом України в парламенті 2-го, 3-го, 4-го скликань (1994-2005) від фракцій НРУ, УНР, УНП.

Обіймав посаду голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в 2005-2009 рр. (перший голова, обраний самою Нацрадою).

Віталій Шевченко – батько посла України в Канаді Андрія Шевченка, колишнього журналіста і народного депутата.

Віталій Федорович Шевченко народився 23 червня 1954 року в Ічні на Чернігівщині, до обрання у владу жив і працював у Фастові Київської області.

Шевченко-старший займався самвидавом, перебував під наглядом КДБ. Він одним першим в українській журналістиці написав серію публікацій про юнаків, загиблих в Афганістані, в яких розповідалося про жахливі наслідки війни, розв’язаної СРСР.

У 1991-му Віталій оприлюднив секретні документи про наслідки Чорнобильської катастрофи, а влітку того ж року виступив із циклом лекцій про аварії на ЧАЕС в містах Канади.
Працював у газеті "Ukrainian News" (Едмонтон) як переможець всеукраїнського конкурсу молодих фахівців-ринковиків.

Як повідомляв "Апостроф", 21 вересня раптово помер президент В'єтнаму.