RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Світлична відкрила відновлений стадіон під Харковом: там відразу провели дитячий фінал

У суботу, 29 вересня, в ході робочої поїздки в Харківську область, президент України Петро Порошенко відвідав селище Дергачі, де відбулося відкриття відреконструйованого стадіону "Авангард".

Про це повідомляє сайт ХОДА.

До відкриття стадіону було проведено фінал Кубка президента України, участь в якому взяли футбольні команди дітей 2008 - 2009 років народження з різних регіонів країни. Перемогу вибороли діти з харківської команди "Металіст 1925", які здолали юних футболістів команди "Темп" з Енергодара Запорізької області.

Президент України високо оцінив якість проведених на стадіоні робіт.

"Жителі Дергачів можуть підтвердити, що вони давно цього чекали. Дуже-дуже давно стадіон був зруйнований, потім перепроданий приватній компанії, і громада була позбавлена можливості на цьому стадіоні займатися спортом. Потім - об'єднання зусиль. Президент попросив Юлію Олександрівну, главу ХОДА, вона попросила приватних партнерів, щоб вони подумали і, можливо, зробили якісний внесок для громади. Дуже добре, що відгукнулися, що інтереси громади не залишаються без реакції, що діти мають можливість проводити такі фантастичні турніри", - сказав президент.

Нагадаємо, стадіон у 2018 році повернули у власність територіальної громади і капітально відремонтували, оновивши ігрове поле, всю інфраструктуру, глядацькі трибуни і поле, а також поклали два нових ігрових поля з штучним покриттям і місцем дозвілля для дітей.

Спортивна споруда вміщує 530 глядачів і є найбільшим і найсучаснішим стадіоном в районі. Надалі оновлений стадіон зможе приймати спортивні заходи не тільки міського, а й районного та обласного рівня.

Зауважимо, що всього за рік в Харківській області було відкрито понад 60 спортивних майданчиків.