RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Британського пропагандиста Путіна спіймали на нахабній брехні про війну на Донбасі

Російський пропагандист з Великобританії, Грем Філліпс, кажучи про загиблих мирних жителів на Донбасі, послався на дані ОБСЄ, "збільшивши" кількість жертв в п'ять разів.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє блогер Necro Mancer.

Блогер опублікував скріншот зі сторінки Філліпса, на якому британець говорить про недавню загибель трьох дітей в Горлівці в результаті вибуху міни. Також він згадує про загальну кількість жертв війни серед мирного населення з початку 2018 року.

Філліпс посилається на дані ОБСЄ і пише про "близько 180 загиблих". У звіті міжнародної організації дійсно йдеться про 183 жертви, проте при цьому уточнюється, що серед цього числа - 34 загиблих і 149 поранених. При цьому він розміщує посилання на сайт "novoross.info", де і була розміщена інформація про 180 загиблих.

"Як справжній "тружур" #попсік вибирає для цитування тільки найбільш перевірені джерела", - з іронією пише Necro Mancer.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", головний пропагандист Росії Володимир Соловйов озвучив фейковий інформацію про те, що на території Криму, до його окупації РФ, нібито розміщувалися перевалочні бази терористичного угрупування, в тому числі і зі зброєю