RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кабмін прийняв важливе рішення по опаленню в старих будинках: що про це відомо

У Кабінеті міністрів дозволили встановлювати прилади-розподілювачі і лічильники тепла в старих будинках з вертикальною системою опалення.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає Liga.net.

За словами міністра, раніше індивідуальний (поквартирний) облік був доступний тільки для жителів будинків з горизонтальною системою опалення.

Він зазначив, що жителі старих будинків, де відсутня технічна можливість встановити індивідуальний лічильник, платили за обсяг тепла, який споживала всю будівлю, але загальна сума ділилися пропорційно площі на всіх жителів.

Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади зможуть регулювати температуру в своїх квартирах, економити тепло і платити виключно за власним лічильником.

"Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж в будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці) зможуть регулювати температуру в своїх квартирах, економити тепло і платити виключно за власним лічильником, а не по перевитратам недбалого сусіда", - зазначив Зубко.

За словами міністра, доплата буде стягатися лише за обігрів загальних місць користування і допоміжних приміщень відповідно до площі їх квартири. "Це європейська практика", - сказав він.

Зубко також додав, що для системи обліку за допомогою приладів-розподільників необхідно, щоб їх встановили не менше 50% жителів багатоквартирного будинку. Оплата установки такої системи здійснюється за рахунок споживачів - власників квартири.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", житлові будинки в столиці почнуть підключати до опалення, коли температура повітря на вулиці буде триматися на позначці +8 впродовж трьох днів.