RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Більше половини українців зізналися, що сумують за пропаганду Кремля: подробиці

57% українців вважають, що заборона окремих артистів і російських фільмів в Україні є помилкою і обмежує права громадян, і тільки 27% переконані, що це є необхідним кроком для захисту держави.

Про це свідчать дані соцопитування Київського міжнародного інституту соціології.

Ще близько 17% респондентів вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання.

Близько половини опитаних (49,6%) вважають, що заборона російських телеканалів в Україні є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян, тоді як приблизно кожен третій (33%) дотримується протилежної думки і вважає, що заборона російських телеканалів в Україні є необхідним для захисту держави.

Близько 18% респондентів вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання.

Також близько 46% опитаних вважають помилкою і обмеженням прав громадян заборону російських соцмереж. Водночас приблизно 28% українців сходяться на думці, що заборона російських соцмереж необхідна для захисту держави.

Приблизно 26% вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання.

Опитування проводилося з 8 по 23 вересня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2026 респондентів старше 18 років, які проживають в 109 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим і непідконтрольних Україні територій Донбасу).

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Як повідомляв "Апостроф", на Заході вважають, що не варто відповідати на пропаганду Кремля зустрічною пропагандою, а потрібно боротися з нею фактами.