RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

​Названо дивні моменти в гучній справі українського топ-розвідника Семочко

В Адміністрації президента до сих пір ніяк не відреагували на скандал з розвідником СБУ Сергієм Семочко, якого звинувачують в смертях сотень українських пацієнтів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла журналіст-розслідувач "Наших грошей" Леся Іванова.

"З огляду на, що призначає першого заступника глави розвідки президент, його адміністрація повинна була вже якось відреагувати. Принаймні, пообіцяти розібратися", - пише журналістка.

Іванова також повідомила, що в мережі несподівано з'явилася блогер Анна Оскоміна, про яку досі ніхто не знав, і почала писати неоднозначні пости.

"До цього поста про неї не знала ні я, ні будь-хто з моїх колег. Як і чому вона потрапила до президента? Блог теж дивний. Мовляв, Семочко - великий фахівець незрозуміло в чому, а президент йому нібито довіряє. Що такого видатного зробив Семочко? Чим йому зобов'язаний президент? І ось якщо перевірка щось покаже...

Це не просто дивно. Це маразматично, коли в такій ситуації замість офіційної відповіді розвідки, СБУ та президента вилазить якийсь блог.

НАБУ в рамках своєї компетенції завело виробництво по можливому незаконному збагаченню. Щодо подвійного громадянства і постійних поїздок на анексовану територію на незрозумілих умовах - тиша, - розповіла Іванова.

За її словами, журналісти зараз стежать за ситуацією з Семочко і проводять свої розслідування.

"Ми і далі відстежуємо тему, чекаємо офіційні коментарі органів влади. Мене цікавить, зокрема, питання спецперевірки Семочко: чи проходив він її, і якщо так, то хто його так "уважно" перевіряв.

Служба безпеки регулярно звітує про те, що зловила яких зашифрованих агентів. Через кілька днів після публікації нашого розслідування вони викрили коллаборанта, у якого був виданий на анексованій території паспорт, і працював в якійсь райадміністрації в Харкові. Вони перевірили цей паспорт на тих же ресурсах, де ми перевіряли документи родини Семочко. Йдеться про російську податкової та МВС - чи існує цей документ взагалі і чи не є він втраченим.

Отже, коли їм треба, то вони знають, де і як можна перевірити документи. На це треба п'ять хвилин, як жартують, без реєстрації та смс. Але ми не бачимо на сторінці СБУ звітів про те, що ці паспорти теж були перевірені", - повідомила журналістка.

Вона також додала, що по Семочко повинна була проводиться спецперевірка, але щодо цього поки теж нічого не відомо.

"Я точно знаю, що Семочко повинні були перевіряти. Чи була ця перевірка, і наскільки якісною вона виявилася, який був результат? Ми поки не знаємо... Ми розіслали другу хвилю запитів спецперевірки, але результату поки немає", - уточнила Іванова, додавши, що скоріше за все, влада продовжує практикувати улюблений метод "почекати, поки все забудеться".

Більш детально про призначення "потрібних" людей на високі посади в Україні і наслідки читайте в матеріалі "Апострофа": В українських чиновників комплекс бога, смерті людей їх не зупинять - журналіст-розслідувач.