RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Торт розбрату: в Харкові школярку принизили перед усім класом

19 жовтня в харківській школі №151 в честь закінчення першої чверті навчального року для учнів і вчителів батьки організували солодкий стіл. Ось тільки для шестикласниці Діани він запам'ятається прилюдним приниженням і образою, так як її батьки відмовилися здавати гроші на солодощі.

Цією історією поділився в Facebook в групі "Батьки SOS" Євген Товстолуг, вчитель інформатики школи №151.

За його словами, у батьків Діани позиція така - "не спонсорувати школу".

"Свято вдалося на славу. Всім було весело, крім тієї дівчинки. Адже їй не дісталося нічого з солодкого столу. В інші свята батьки купували великий цілісний торт і при нарізанні їй відрізали шматок за рахунок інших дітей. А в цей раз все було строго по порцыям і дати за рахунок інших дітей не вийшло. Дівчинка розплакалася, і вдома все розповіла мамі. Реакція була негайна. Мама звинуватила класного керівника і школу в знущаннях над її дитиною" - написав Товстолуг.

У коментарях до посту почали поливати брудом то маму, мовляв, не здала гроші на частування своїй дитині, то вчителів, мовляв, навіщо дитину принижувати.

Відразу відгукнулася мама одного з однокласників Діани - Наталія Добриніна. За її словами, торт не був порційним, тому дітям дісталося по два шматка, а дівчинку принизили перед усім класом.

"Дівчинку поставили біля дошки, і сказали, що їй нічого не дадуть, так як її батьки принципово не здають гроші на потреби класу. Нюанси багато змінюють, чи не так? За словами мого сина, в класі всі смыялися, і мій не був винятком" - написала Добриніна в Facebook.

"Комсомольська правда в Україні" зв'язалася з мамою приниженої школярки Тетяною Бліновою.

Жінка розповіла, що пост вчителя інформатики не бачила, а про те, що ситуація вийшла за межі класу, дізналася від однієї з мам. Каже, що на всі "потреби" вона здавала 5 років, але перестала після того, як стало питання про привітання класом вчительки з Новим роком.

"Мені сказали, що я повинна здати гроші. Я сказала, що нікому нічого не винна. Мені кажуть, що це я принизила свою дитину, не здаючи 50 гривень в місяць і таке інше. Ми не згодні здавати, для мене це побори. 50 гривень з кожного з 32 чоловік - це 1600 гривень на місяць, це 15 тисяч гривень за навчальний рік. І це тільки на солодкий стіл! Чи не задорого? ", - обурилася Блінова.

За її словами, суть скандалу не в торті або солодких столах, а в тому, чому так вчинили з дитиною.

"Ми написали скаргу і дзвонили в профільні органи. Так, ми йдемо проти системи, але я не думаю, що через це повинна страждати дитина", - сказала мама приниженою дівчинки.

Як повідомляв "Апостроф", у батьків школярів продовжують вимагати гроші на ремонт і обладнання. Про те, чому так відбувається читайте в матеріалі - Нова школа за батьківський рахунок: як українцям не платити двічі.