RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Друга українська область оголосила війну російській попсі: подробиці

У Житомирській області, слідом за Львівською, заборонили публічне використання "російськомовного культурного продукту" до припинення окупації.

Про це повідомляє УНІАН.

Депутати Житомирської обласної ради ввели мораторій на публічне використання на території області "російськомовного культурного продукту". Як повідомляється, згідно з рішенням, ініційованого фракцією "Свобода", пропонується ввести мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Житомирської області до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.

"Мова йде про заборону трансляції на території області російських фільмів, виступів російських акторів, оскільки у нас повинен бути український продукт, і не треба пропагувати російську мову, тому що у нас є наша мова і повинна бути наша влада", - йдеться в постанові.

Пропонується прийняти аналогічне рішення всім без винятку органам місцевого самоврядування Житомирської області.

Також автори документа просять Житомирську міську адміністрацію створити міжвідомчу робочу групу для проведення роз'яснювальної роботи щодо зазначеного мораторію. До складу групи включать правоохоронців, чиновників і громадськість.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві школярі вивчають російську мову за підручниками, в яких розповідається про "єдність з Росією" і "братерство народів".