RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні готують заборону на носіння військової форми: що це значить

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, в якому пропонується заборонити носити офіційний військовий камуфляж і державні нагороди всім, хто не має на це права.

Про це повідомляє "Сегодня".

Як наголошується, в законі передбачається, по-перше, грошове покарання за незаконне носіння військової форми з відзнаками, а по-друге значно посилення покарання за незаконне носіння державних нагород.

На даний момент в Адмінкодексі України прописано, що зараз за незаконне носіння держнагород передбачений штраф від 17 до 34 грн, або ж усне попередження. Якщо запропоновані норми будуть прийняті, штрафи підвищать в 100 раз, і тоді винні повинні будуть заплатити від 1700 до 3400 грн. Обов'язок стежити за дотриманням законності буде покладено на поліцейських.

Один з авторів законопроекту, нардеп Андрій Тетерук, каже, що головна мета документа - захистити військових, які зараз захищають Україну.

"Ми бачимо спроби шахраїв бути схожими на військових, силовиків, які захищають країну. Аферисти переодягаються у військову форму, надягають бойові нагороди, на які не мають ніякого права, і використовують все це для отримання посад або матеріальної допомоги. Ми ж хочемо того, щоб такі шахраї, такі асоціальні громадяни були покарані. Упевнений, що в парламенті не будуть затягувати з цим питанням", - говорить Тетерук.

На питання журналістів про те, чи не виникне питань у силовиків до мисливців або рибалок в камуфляжі, Тетерук відповів: "Для полювання є відповідна форма, яка, до речі, краще робить мисливця непомітним для звіра".

До цього нардеп додав, що, наприклад, після звільнення в запас військовослужбовець-контрактник має право носити форму.

"Але не має права використовувати її в шахрайських схемах", - резюмував Тетерук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", співробітники Служби безпеки України в Рівному затримали банду, члени якої видавали себе за бійців Збройних сил.