RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

На росТБ видали нові історії про "звірства" проти російськомовних в Україні: відео

В ефірі російського телеканалу один з гостей пропагандистської передачі розповів про те, як людей "притискають" за російську мову в Житомирі.

Фрагмент передачі опублікував на своїй сторінці в Facebook український офіцер Анатолій Штефан.

"Зомбіленд і ніяк по-іншому. Дідусь розп'ятого хлопчика розповідає про знущання над російськомовними в Україні", - зазначив він в підписі до відео.

"Я народився в місті Житомирі. Я повернувся 11 числа, був у родичів. Коли їхали, дружина відразу сказала - не розмовляй російською мовою в автобусі ... У 2017 році одного висадили з автобуса за те, що він посперечався російською мовою. у 2018 році - дві людини висадили. Родич у мене один працює в магазині, розповідав, як чоловіка років 50-ти побили за те, що він розмовляв російською мовою в громадському місці. Якщо ти хочеш таксі взяти і говориш російською мовою - тебе не повезуть", - розповів гість.

"Висадили, роздягли до трусиків, розіп'яли на дошці оголошень і залили монтажною піною, ага", "Я взагалі не розумію навіщо люди ходять на ці програми учасниками з боку України. Там нікому ж нічого не доведеш і люди нормальні такі програми теж ніколи дивитися не будуть. Кому ці люди хочуть нести світло? Сліпим?", "Це маячня", "У дідуся маразм", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", навесні 2018 року бойовики на Донбасі запустили нову страшилку про "звірства" українських військових.

Читайте також матеріал "Апострофа" - ІДІЛ і нацисти-наркомани: чим бойовики лякають жителів Донбасу.