RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Єдину українську церкву створять до 13 грудня: експерт озвучив аргумент

Процес надання України Томосу про автокефалію має остаточно завершитися 13 грудня 2018 року.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив співзасновник громадянського руху "Свідомі" та громадський діяч Тарас Шкітер.

Він зауважив, що до цієї дати він прийшов після спілкування з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.

"У всіх процесах, які відбуваються в Україні, є певний символізм. 13 грудня православний світ відзначає свято Андрія Первозванного, а місія Константинопольського Патріархату якраз відкрила своє посольство в Андріївській церкві. Тобто це доволі символічно, якщо 13 грудня буде служитися служба, і вже буде новостворена Українська православна автокефальна церква", – заявив Шкітер.

Як повідомляв "Апостроф", президент Петро Порошенко 3 листопада в Стамбулі підписав Угоду про створення незалежної Української Церкви між державою Україна і Вселенським патріархатом.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський Патріархат прийняв рішення продовжити процедуру надання українській церкві Томосу. Також було знято анафему з патріарха Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія. У відповідь на рішення Константинополя УПЦ МП подала три позови до Верховного суду.

Представник Константинопольського патріархату архієпископ Іов заявив, що скасування акту про передачу території України під адміністрацію РПЦ фактично означає, що тепер уже не існує УПЦ Московського патріархату.