RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українці стали отримувати дивні СМС про воєнний стан

Після введення воєнного стану в Україні громадянам почали приходити провокаційні СМС.

Про це повідомляють в групі "Оперативне командування "Південь" в Facebook.

На мобільні телефони громадян України почали надходити повідомлення про початок мобілізації. У них зазначено, що працівники військкоматів здійснюють облави в публічних місцях - на вокзалах, площах, вулицях міст тощо.

У джерелі вказали, що ця інформація неправдива. Вона має провокаційний характер з метою дестабілізувати військово-політичну ситуацію в країні. Також там зазначили, що, швидше за все, повідомлення відправляють російські пропагандисти і їх прихильники.

"У зв'язку з цим звертаємо увагу людей, які несвідомо потрапили під їх вплив, що поширення неперевіреної, а в даному випадку помилкової інформації завдає шкоди обороноздатності України. В разі необхідності, всі офіційні оповіщення будуть здійснюватися через військові комісаріати відповідно до чинного законодавства і за допомогою офіційних джерел інформації", - пишуть в групі.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді національної безпеки і оборони України пояснили про воєнний стан, вказавши термін дії і території, на які воно буде поширюватися. Також відомо, що воєнний стан в 10 областях України вплине на роботу деяких важливих установ.