RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії розповіли, де і в яких умовах тримають українських моряків

Уповноважена з прав людини при президенті Росії Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО "Матроська тиша" 3 поранених російськими прикордонниками в Керченській протоці українських моряків.

Про умови утримання українців вона розповіла в своєму Instagram.

За словами омбудсмена, у Андрія Ейдер, Андрія Артеменка і Василя Сороки спостерігається "позитивна динаміка".

"Понад дві години розмовляла з ними про умови утримання та стан їх здоров'я. Їм надається уся необхідна медична допомога, вони забезпечені препаратами. Медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку стану здоров'я", - заявила Москалькова.

Вона зазначила, що на умови утримання з боку полонених скарг не надходило, вони містяться у медичній частині, "в просторих, чистих камерах з великими вікнами".

"Ув'язненим забезпечується посилене харчування. Вони мають можливість відкрити рахунки і купувати додаткові продукти харчування", - написала уповноважена з прав людини.

Москалькова запевнила, що українці мають доступ до великої бібліотеці, "і кожний вибрав і отримав літературу до смаку".

"Кожен з них вже веде переписку по електронній пошті з рідними і близькими", - додала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українським морякам, які були затримані під час агресії Росії в Азовському морі, було пред'явлено звинувачення в незаконному перетині російського кордону.