RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вибухом розкидало по катеру: адвокат розповів, як були поранені українські моряки росіянами в Азовському морі

Під час атаки російських прикордонників українські моряки були поранені вибухом, викликаного обстрілом катера "Бердянськ" з автоматичної артилерійської установки.

Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшін в Facebook, який відвідав в СІЗО одного з поранених полонених - Василя Сороку.

За словами адвоката, Сорока був поранений в ліве передпліччя прямим попаданням снаряда в катер "Бердянськ". Осколком йому перебило нерв, артерію і м'язи.

"Завдяки щасливому випадку ніхто не загинув. Вибухом їх розкидало всередині катера. Змогли самі перебинтуватися, потім їх доставили на російські кораблі. Уже в Керчі їх прооперували в лікарні. Зараз все йдуть на поправку, хоча в умовах СІЗО неможливо уявити, як проходити лікування і реабілітацію", - розповів він.

За його словами, під час допитів український військовий скористався ст. 51 Конституції Росії, що дає право не свідчити проти себе. Він також пояснив, що в даний час у інших моряків починаються слідчі дії, поранених поки не чіпають.

"Василь, незважаючи на поранення, тримається молодцем. Ввічливий і уважний. Без злоби і докорів. Справжній військовий. Вважаю, що в інтересах Росії якнайшвидше відправити українських військовослужбовців на Батьківщину, і повернути своїх військових додому", - додав Бадамшін.

Як повідомляв "Апостроф", український консул в Росії зміг відвідати сімох військовополонених українських моряків, в тому числі трьох поранених.

Нагадаємо, докладніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.