RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні зафіксована епідемія грипу: стало відомо про першу жертву

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

За минулий тиждень, з 3 по 9 грудня, показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідеміологічний поріг - захворіло понад 203 тисяч осіб. Цей показник склав 528,2 на 100 000 населення, що на 1,8% більше за епідемічний поріг по Україні. Найбільше хворих зафіксували в Харківській області - епідемпоріг перевищено на 23%, в Житомирській, Сумській та Київській - на 12%, в Донецькій - на 1,1%.

Також відзначають, що в порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 2,6% і 6,7% відповідно. А в результаті епідемії вже померла одна людина.

"Дуже важливо вакцинуватися, щоб отримати захист від грипу та важких ускладнень. Це вже зробили понад 127 тисяч українців", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українців попереджали, що епідемію грипу в країні варто очікувати в кінці січня 2019 року. Також стало відомо, що цієї зими в Україні буде циркулювати три штами вірусу грипу, які небезпечні своїми ускладненнями, в зоні найбільшого ризику люди похилого віку і діти. Тим часом в МОЗ розповіли, як пережити її з найменшими втратами для здоров'я і гаманця.