RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Глава єдиної церкви України вказав на важливу роль Порошенка

Створення в Україні єдиної помісної православної церкви відбулося, зокрема, завдяки рішучості президента Петра Порошенка.

Про це під час своєї промови заявив новообраний предстоятель Української православної церкви Епіфаній, повідомляє "Прямий".

"Ми зуміли засвідчити, що ми можемо об’єднатися, ми можемо єднатися і ми можемо створити в Україні єдину помісну православну церкву нашими спільними зусиллями", - сказав він.

Предстоятель УПЦ зауважив, що, найперше, українці повинні висловити щиру подяку Вселенському патріарху Варфоломію, "який зробив такий рішучий крок з визнання автокефалії Української православної церкви".

"Але цього не відбулося би, якби не рішучість нашого високодостойного президента України Петра Олексійовича Порошенка", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія.