RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Не відповідає канонам: стало відомо, що тепер буде з УПЦ (МП) і Онуфрієм

Після обрання на Об'єднавчому соборі глави помісної Православної церкви України митрополита Епіфанія, предстоятель УПЦ МП Онуфрій вважається таким, що втратив титул митрополита Київського.

Про це повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій Зоря.

"Як відомо з листа, який надіслав святійший Вселенський патріарх Митрополиту Онуфрію, з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул", - сказав він.

"Тобто з точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісній Українській православній церкві", - пояснив архієпископ.

Євстратій Зоря додав при цьому, що з точки державного законодавства, російська церква може існувати в Україні, але він висловив думку, що віряни поступово переходитимуть у канонічну об’єднану українську церкву.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", томос про автокефалію української церкви буде вручений обраному главі ПЦУ 6 січня 2019 року в Константинополі, напередодні Різдва Христового.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату прийняв рішення про надання Україні Томосу про автокефалію після того, як в Україні буде створена Помісна Українська Православна Церква.

Детальніше про собор читайте: У Києві проходить собор зі створення автокефальної церкви: онлайн трансляція.